У зеленому чаї, який виготовляли на Сумщині, виявили небезпечну речовину

07.04.2021

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області повідомляє про надходження  від Головного управління Держпродспоживслужби Харківської області повідомлення Системи швидкого реагування по харчовим продуктам та кормам (RASSF) про виявлення несанкціонованої речовини толфенпірад в зеленому чаї, що експортувався з України.

Повідомлялося, що чай, походженням з Китаю, експортувався з України (виробник: ТОВ «Фактум-Юг», експортер: ТОВ «Ес Джі Продакшн») до Республіки Польща.

У процесі розслідування Держпродспоживслужба встановила, що частина сировини, що використовувалась для виробництва зеленого чаю, в якому виявлено несанкціоновану речовину толфенпірад, постачалася з потужності, яка розташована в Сумській області.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області було проведено позаплановий захід вищезазначеного оператора ринку. Зокрема було вилучено 7,162 кг сировини, що використовувалась для виробництва зеленого чаю (цедра лимону, трава вербена, листя ожини), та складено припис щодо усунення порушень, виявлених під час здійснення заходу державного нагляду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: