У Білопільській громаді – нові протиепідемічні обмеження

08.04.2021

7 квітня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білопільської міської ради. В результаті засідання встановлено додаткові протиепідемічні обмеження на території Білопільської МТГ.

Школи, садочки та позашкільні заклади

З понеділка, 12 квітня, у школах Білопільської громади відновлюється навчання 1-4 класів, але без харчування. Уроки у початкових класах планують скоротити. Учні 5-11 класів продовжать навчатися дистанційно.

Дитячі садочки «Сонечко» та «Дзвіночок» працюватимуть у штатному режимі, з дотриманням усіх карантинних вимог. Разом із тим, у «Сонечку» будуть відкриті чергові групи для вихованців дитсадка «Зірочка», у яких обоє батьків працюють. Надавши відповідні довідки з місць роботи, батьки зможуть влаштувати дитину в таку чергову групу.

Дистанційно проходитиме навчання дітей і в Інклюзивно-ресурсному центрі.

Білопільській мистецькій школі та Центру дитячої та юнацької творчості дозволяється проводити індивідуальні заняття з учнями та групові заняття малочисельними групами, за умови дотримання всіх санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог.

Рішенням комісії також заборонено приймати відвідувачів у спортивних залах та проводити масові спортивні заходи в Центрі фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та в ДЮСШ. Спортивні заняття дозволяється проводити малочисельними групами виключно на свіжому повітрі.

Магазини

Суб’єктам господарювання, закладам торгівлі (зокрема супермаркету «АТБ»), яким дозволено здійснювати обслуговування громадян, слід дотримуватися максимально допустимої кількості відвідувачів не більше 1 чоловіка на 10 кв.м. торгової площі; зобов’язати відвідувачів обов’язково дотримуватися маскового режиму та соціального дистанціювання.

Підприємства, установи, організації

Керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, за можливості, мають перейти на дистанційну форму роботи.

Храми

Комісія ТБНС також розглянула й «релігійне» питання, яке на сесії піднімали депутати міської ради. Нагадаємо: в березні, після одного зі свят, коли в місцевому храмі зібралося багато людей, пішло масове зараження прихожан, що спричинило смерть одного з них, масові звернення в лікарню та госпіталізації.

Тож, рішенням комісії прихожанам заборонено відвідувати культові будівлі (храм, церква тощо), релігійні заклади мають проводити заходи богослужіння на свіжому повітрі з обов’язковим дотриманням маскового режиму, дистанції та всіх необхідних протиепідемічних заходів безпеки, зокрема – використовувати одноразовий посуд під час причащання.

Поліція

Посилять свою роботу і мобільні групи відділення поліції № 1 (м. Білопілля), які контролюватимуть дотримання протиепідемічних заходів, визначених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки у магазинах, торгівельних та виробничих закладах, у закладах обслуговування населення тощо.

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: