Сумчанин пропонує мерії купити машину-амфібію

08.04.2021

На сайті онлайн-петицій зареєстроване звернення “Закупівля машини-амфібії для очищення річок і озер міста”.

“Занедбанність наших водних ресурсів та пляжів навколо давно є проблемою міста. З початком нового літнього сезону міські пляжі не підготовлені до відпочинку громадян. Також проблема цвітіння водоростей у річки Псел та водоймах Сум (Голубі озера, Косовщинське водосховище, озеро Чеха) призводить до погіршення екології міста та створює дискомфорт.

Окремою проблемою є ділянка річки Сумка від центрального ринку до місця впадання в річку Псел, а вона, насамперед, є обличчям нашого міста. Складається враження, що влада міста закриває на це очи, або робить вигляд, що не бачить ніяких проблем.

Пропоную міській владі виділити кошти (незважаючи на пандемію) на закупівлю багатофункціональної машини-амфібії TRUXTOR DM 5000 або її аналогів. Ця машина-амфібія забезпечує можливість доступу до важкодоступних місць, які недоступні для людей та важких сухопутних машин, є ідеальною для ведення робіт на озерах, річках, каналах та інше. Машина призначена для розчищення від водоростей акваторії водних об’єктів, надасть можливість не тільки прибирати прибережну смугу від водоростей, але і скошувати водну рослинність та проводити днопоглиблювальні роботи. Амфібія стане порятунком від неприємного запаху, який виникає внаслідок гноїння водоростей, та зробить наші пляжі більш комфортними для відпочинку.

Гарний досвід з експлуатації вищезгаданої машини має місто Кременчук, яке першим закупило амфібію та успішно її використовує.

Дана петиція не являється рекламою машини-амфібії, призначеня для покращення благоустрою нашого міста”, – пише автор звернення Ігор Лисенко.

Збір підписів триватиме ще 42 дні. Підтримати петицію можна тут.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: