У справі щодо концерту Ольги Полякової у Сумах відбулися судові дебати

09.04.2021

У Зарічному районному суді Сум 8 квітня дебатували у справі щодо карантинних порушень під час концерту Ольги Полякової. Останній відбувся в легкоатлетичному манежі Сумського держуніверситету 13-го березня. За його наслідком на організатора виступу склали адмінпротокол.

На початку засідання заслухали свідка. Він працював волонтером на концерті в легкоатлетичному манежі.

“Нас проінспектували, закріпили за кожним рядом, кожним сектором, щоб ми розсаджували людей два через два. Також були прийняті всі заходи карантинні, були натягнуті стрічки, позначки в фан-зоні, де людям можна було стояти”, — говорить Олександр Вдовиченко.

Суддя Євгеній Янголь запитує організатора концерту Олександра Донцова: “Близько 600 квитків ви продали у фан-зону. Роз’ясніть, будь ласка, хто визначає кількість місць для фан-зони, можливість там взагалі таких місць? – Ми користувалися постановою Кабінету Міністрів, де вказано, що є можливість розташовувати людей стоячи залежно від площі будівлі”.

Після цього перейшли до дебатів. Захисниця висловила свою узагальнену позицію і просила закрити провадження.

“Щоб визначати, чи винен Донцов Олександр, ми маємо мати конкретні докази того, що наповненість залу була більш ніж 50 % і не керуватися припущеннями, як на цьому наполягає орган поліції. На жодному відеозаписі я не змогла нарахувати більше ніж 400 людей. Це є підтвердження того, що якщо я особисто в домашніх умовах не можу це зробити, то жоден учасник процесу так само не може перевірити, яка кількість осіб була присутня на концерті”, — каже захисниця Римма Бикова.

Після цього суддя видалився до нарадчої кімнати. Постанову у справі проголосять 9 квітня.

Порушення правил карантину людей згідно з Кодексом України по адміністративні правопорушення тягне за собою штраф на громадян від 17-ти до 34-х тисяч гривень, на посадових осіб – від 34-х до 70-тисяч гривень.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: