Роменською психлікарнею займеться прокуратура

09.04.2021

Регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини Дмитро Бойченко під час робочої зустрічі з начальником відділу нагляду за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальному провадженні, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Сумської обласної прокуратури Леонідом Огороднійчуком презентував щорічну доповідь Уповноваженого про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина за 2020 рік.

Нагадаємо, що про цю доповідь йшлося на нараді у КП КНП Сумської обласної ради «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» у Ромнах. Тоді повідомили, що є сигнал про порушення прав та гідності пацієнтів цього закладу – це встановила моніторингова комісія Уповноваженого з прав людини. Зокрема, йшлося про те, що останній раз на свіжому повітрі пацієнти були ще восени, у туалет їх виводять кожні дві години, а вночі взагалі для справляння фізіологічних потреб виставляють у палатах відра.

Отож, як стало відомо, друковані матеріали щорічної доповіді буде скеровано до Окружної прокуратури міста Суми, Конотопської, Охтирської, Роменської, Сумської та Шосткинської окружних прокуратур для вивчення та врахування в роботі.

Нагадаємо, Роменська психлікарня заборгувала співробітникам 11 млн грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: