Сумчанам знову обіцяють льодову арену

09.04.2021

«У Сумах може з’явитися нова спортивна споруда зі штучною льодовим майданчиком» – таке повідомлення з’явилося на сайті Сумської міськради.

Щоб обговорити можливості реалізації проекту будівництва, мер Сум зустрівся з обласними нардепами і керівником ГО «Сумська обласна федерація хокею» Володимиром Сілюченком. За словами останнього, федерація має намір всіляко сприяти будівництву льодової арени в Сумах, зокрема в питанні розробки проектно-кошторисної документації.

Під час обговорення даного питання, міський голова зазначив, що така арена повинна бути розрахована мінімум на 500 місць. Крім того, щоб там можна було займатися не тільки хокеєм, але і іншими зимовими видами спорту. Що стосується місця розташування льодової арени, то учасники наради зупинилися на парку ім. Кожедуба.

До слова, за словами нардепів, Кабмін прийняв програму, яка передбачає виділення субвенції на створення багатофункціональних спорткомплексів в різних регіонах України, тому можна розглянути можливість залучення коштів держсубвенції і засобів Держфонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, що розмови про льодовому палаці в нашому місті ведуться вже років 20, в жовтні 2012 р в Суми навіть приїжджав прославлений хокеїст Владислав Третьяк, щоб взяти участь в закладці майбутньої льодової арени в парку ім. Кожедуба. Мерія виконала свої зобов’язання і спорудила електропідстанцію необхідної потужності. На цьому все і закінчилося …

Далі щороку хтось із обласних або міських керівників в черговий раз обіцяв вирішити питання – але результат був колишнім.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: