Сумчанам пояснили, чи потрібно вакцинуватися, якщо вже перехворів на COVID-19

09.04.2021

Якщо вже перехворів на COVID-19, чи потрібно вакцинуватися? З такими та іншими запитаннями наразі жителі Сумщини звертаються до медичних закладів. У рамках проведення кампанії з вакцинації в Сумській ОДА надають роз’яснення.

За ствердженнями лікарів і науковців, надійних даних про те, скільки триває імунітет після перенесеного СOVID-19, поки що немає. Трапляються випадки повторного інфікування. Водночас не зафіксовано випадків, коли вакцинація зашкодила людям, котрі перехворіли на COVID-19.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, якщо людина вже перехворіла, їй все одно показано щеплення. Зважаючи на прогнозований дефіцит вакцини й на те, що передусім щеплення потрібне тим, хто ще не хворів на COVID-19, рекомендовано відкласти вакцинацію на 6 місяців від часу перебігу COVID-19 тим, хто вже має антитіла.

За бажанням є можливість вакцинуватися раніше, але тільки якщо ви належите до визначених календарним планом вакцинації груп і вакцини вистачає особам, які належать до пріоритетної групи щеплення і не мають задокументованого COVID-19 в анамнезі.

На часті в багатьох українців запитання: чи потрібно перед вакцинацією робити обстеження чи аналізи, як-от: загальний аналіз сечі чи крові, або міряти тиск? Відповідь: ні, таких рекомендацій МОЗ та міжнародні медичні організації не дають.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: