У сумських центрах первинної допомоги закінчилася вакцина проти COVID-19

10.04.2021

У сумських центрах первинної медико-санітарної допомоги закінчилася вакцина проти коронавірусу. Про це розповіли керівники закладів.

“На сьогодняшні ми ту вакцину, яка в нас була, використали і будемо чекати наступних розпоряджень”, — говорить директорка Сумського центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Алла Оводенко.

У другому центрі первинної медико-санітарної допомоги вакцина закінчилася 8 квітня, розповіла заступниця директора Людмила Цюкало. З її слів, вони замовили додаткових 60 доз, які очікують отримати 9 квітня.

Також закінчуються вакцини у сумських закладах, на базі яких працюють мобільні бригади для щеплення проти коронавірусу. Є дози в обласному центрі соціально небезпечних захворювань та приватних клініках, розповіла заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Галина Хомета.

“На базі обласного центру соціально небезпечних захворювань, на базі якого працюють і бригада, і пункт щеплення ще поки що є залишок вакцини. Крім того, залишки вакцини є в приватних центрах “Медея” і “Сучасні технології”. Хочу звернути увагу, що щеплення здійснюють в пунктах щеплень залежно від наявності декларації в цьому закладі й незалежно від наявності декларації взагалі”, — сказала вона.

За її словами, щеплення — безкоштовне. “Приватний центр, так само як і наші комунальні заклади, за те, що він проводить щеплення, отримує кошти з Національної служби здоров’я України відповідно до договору”, — зазначила Хомета.

Загалом із партії у 14 тис. 700 доз, які надійшли в область 24 лютого, зараз залишилось близько 2,5 тис. доз вакцини, сказала Галина Хомета, і коли надійдуть наступні, невідомо. Наразі через додаток “Дія” формується список на наступні етапи щеплення.

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: