Сумському садівничому кооперативу погрожують відрізати електроенергію

10.04.2021

Тиждень тому голови садівничих кооперативів підняли проблему, яка їх збила з пантелику. І не тільки їх. На березневій сесії Сумської міськради її озвучив Олександр Корольов, до якого звернулися члени садівничого кооперативу «Будівельник-2», пише shans.com.ua.

Справа в тому, що АТ «Сумиобленерго» проводить програму модернізації комерційного обліку постачання електроенергією. Відповідно до неї, засоби вимірювальної техніки (лічильники та вимірювальні трансформатори) повинні відповідати мінімальним вимогам до класу точності й функціональності, а саме для всіх точок вимірювання вище другого рівня напруги та першого рівня з приєднаною потужністю електроустановок 150 кВт і більше або середньомісячним обсягом споживання електроенергії понад 50 тис. кВт.год, передбачена функція інтервального обліку та дистанційного зчитування. Програму модернізації вузлів обліку електроенергії в даному випадку повинен розробляти кооператив.

Таким чином, садівників повідомили про те, що в термін до 19 квітня їм потрібно все це виконати. В іншому випадку електроенергію кооперативу відріжуть.

«Звертаю увагу на те, що електроенергія використовується в цьому садівничому кооперативі для побутових потреб проживаючих там пенсіонерів (а їх чимало в зимовий період і ще більше влітку) і також що кооператив існує завдяки членським внескам – провести модернізацію електронного комерційного обліку він не в їх силах навіть за великого бажання!» – зазначив народний обранець. Він попросив місто допомогти у вирішенні даного питання: не застосовувати до кооперативів цю норму або допомогти відстрочити і розробити програми співфінансування для розвитку садівничих кооперативів.

Депутатський корпус підтримав ініціативу колеги.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: