«Чайковський Fest» цього року проведуть дистанційно

10.04.2021

Серед популярних мистецьких фестивалів, які повесні проходять у Сумській області, є Всеукраїнський конкурс класичної музики ім. П.І. Чайковського, який традиційно відбувається у Тростянці.

У минулому році цей конкурс було скасовано – через карантин. Аби не наражати мистецький захід на черговий зрив, цього року організатори вирішили його провести дистанційно і у два тури. Відповідно до положення про III Всеукраїнський конкурс класичної музики ім. П.І. Чайковського, затверджений на засіданні Тростянецького міськвиконкому 31 березня цього року, перший тур проведуть у межах навчальних та мистецьких закладів. А під час другого – основного, який пройде 29-31 травня, прослуховування відбудуться дистанційно. Для участі у конкурсі учасникам необхідно до 23 травня на електронну адресу tchaikovsky-fest@ukr.net (з приміткою «на конкурс») надіслати одним листом заявку та копії свідоцтва про народження чи паспорта, якісне фото конкурсанта та квитанцію про плату внеску на участь у конкурсі.

Тростянець не випадково є місцем проведення Днів Чайковського, який проводиться вже понад 40 років вряд. Влітку далекого 1864 року, ще будучи студентом консерваторії, Петро Чайковський перебував у Тростянці на запрошення  князя Голіцина. Саме тут молодий Чайковський написав свій перший симфонічний твір – увертюру “Гроза” за мотивами драми О.Островського.

У Тростянці є пам`ятник великому композитору у повний зріст, його встановили у центральному парку, який також носить ім`я Петра Ілліча Чайковського.

ntgazeta.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: