У Шосткинській громаді – понад 600 активних осередків COVID-19

12.04.2021

Ситуація з Covid-19 у Шосткинській громаді залишається напруженою, повідомили на апаратній нараді. Натомість захворюваність на ГРВІ на минулому тижні пішла на спад, говорять шосткинські медики.

«Серед дорослих хворих було на 11%, ніж на попередньому тижні, – 308 осіб, серед дітей на 17% менше – 209 дітей», – говорить директор Шосткинського міського центру ПМСД Олександр Жук.

Поряд з цим кількість хворих на Covid-19 на Шосткинщині залишається стабільно високою. Так, протягом минулого тижня усього захворіло 317 жителів громади (для порівняння на попередньому 271), з них 257 – жителі міста Шостка, передає shostka.info.

«Зараз маємо більше 600 активних осередків. Майже 2 тис. осіб перебувають на самоізоляції», – каже Ірина Хаміцевич, завідувачка Шосткинським міськрайонним відділом ГУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України»

Станом на п’ятницю, 9 квітня, амбулаторно від Covid-19 лікувалося 403 шосткинця. За тиждень зробили 326 ПЛР-тестів на коронавірус.

«На сьогоднішній ранок 74 хворих лежить в інфекційних відділеннях міста. З них 57 мають підтверджений діагноз Covid-19. Одна хвора знаходиться на апараті ШВЛ, вона вже 3 тижні на апараті. Кількість тяжких хворих під час цієї хвилі набагато вища і смертність більша. 3 летальних випадки маємо за вихідні», – доповнює колегу Олег Штогрин, головний лікар Шосткинської ЦРЛ

У цій ситуації необхідно створили запас кисню, наголошує міський голова Микола Нога.

«Наша лікарня на добу використовує по 100-120 балонів кисню. На 1 людину за добу пішло 20 балонів і не вдалося врятувати її», – наводить красномовний приклад мер.

Однак зараз кисню вистачає всім. говорить Олег Штогрин. Сьогодні увечері чергову партію кисню мають привезти з Охтирки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: