Прикордонники Сумського загону підбили підсумки роботи за перший квартал 2021 року

12.04.2021

Протягом першого кварталу 2021 року обстановка на державному кордоні України, що проходить Сумщиною, залишається стабільною і контрольованою, адже Державна прикордонна служба України ефективно захищає український кордон.

Разом з тим на рубежах збереглися ризики й виклики прикордонної безпеки, пов’язані з незаконною міграцією, незаконним переміщенням через державний кордон товарно-матеріальних цінностей та спробами перетину кордону правопорушниками.

Так, за звітний період прикордонниками Сумського загону загалом в пунктах пропуску через державний кордон оформлено близько 125 тисяч осіб та майже 43 тисячі транспортних засобів.

За незаконне перетинання та спробу незаконного перетинання державного кордону України затримано 30 осіб, з яких 12 нелегальних мігрантів. Припинено 45 спроб незаконного переміщення через державний кордон товарно-матеріальних цінностей, загальна сума оцінки яких склала понад 2 млн грн. За порушення правил прикордонного режиму до адміністративної відповідальності притягнуто 26 осіб. Виявлено 13 транспортних засобів з підробленими та несправними документами.

Звертаємо увагу мешканців прикордоння та громадян на необхідність дотримання вимог законодавства з прикордонних питань, за порушення якого наступає відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: