За продаж вибухової речовини військовослужбовця на Сумщині засуджено до 3 років позбавлення волі

12.04.2021

За процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Краснопільським районним судом Сумської області ухвалено обвинувальний вирок військовослужбовцю однієї з військових частин ЗСУ, дислокованої на Сумщині.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний солдат-контрактник, проходячи військову службу в Збройних Силах України, незаконно придбав у невстановлений слідством спосіб пластичну вибухову речовину на основі гексогену, вагою понад 6,5 кг та зберігав її за місцем свого проживання.

У подальшому підозрюваний збув частину зазначеної вибухової речовини, але був викритий та затриманий правоохоронцями. Краснопільський районний суд Сумської області погодився з доказами сторони обвинувачення та визнав військовослужбовця винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, обвинуваченого засуджено до 3 років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
22.04.2024 Вночі зафіксовано обстріл Середино-Будської громади
22.04.2024 У своєму першому матчі за збірну України з футзалу шосткинець відзначився голом
22.04.2024 Воїн із Сумщини нагороджений почесним знаком «Хрест хоробрих»
22.04.2024 Сумчанки – з медалями Кубку Європи
22.04.2024 У Сумах презентують виставку живопису про червонокнижних тварин
22.04.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки, дитячий садок, будівлю служби таксі та автомийки

Коментарі: