Сумщиною курсують небезпечні потяги?

13.04.2021

Днями, перед поїздкою в рейс, від тепловоза ЧМЕ3-2314 відмовилася одна з бригад локомотивного депо Смородине регіональної філії “Південна залізниця”, що на Сумщині. Надзвичайна пригода сталася в колоні №5, яка розташована в Люботині. Під час прийняття тепловоза машиніст С. Гладух, його помічник В. Назаренко в присутності представників обслуговуючих залізничних служб склали акт про несправності, що загрожували безпеці руху і порушували вимоги охорони праці та пожежної безпеки, пише ntgazeta.com.ua.

У завіреному підписами документі було зафіксовано малу продуктивність компресора, присутність їдкого запаху горілого масла в кабіні машиніста, повільну розрядку ТМ та інші несправності.

“Вже в який раз наша колона №5 звертала увагу перед керівниками локомотивного депо “Смородино”, але нас не хотіли почути. Вимушеною дією неприйняття тепловозу стало отруєння кількох працівників шкідливими та токсичними випаровуваннями з гальмівної магістралі в кабіну локомотива. Машиніст тепловозу Гладух Станіслав Миколайович не прийняв небезпечний локомотив”, – пояснює залізничник Назарій Шевченко.

До речі, це не перший випадок в локомотивному депо Смородине відмови бригад приймати несправний тепловоз перед поїздкою у рейс. Наприкінці минулого року такий же випадок трапився у Тростянецькій колоні. Тоді бригада відмовилась приймати тепловоз через прострочений техогляд локомотиву та невідповідності до встановлених норм розмірів гребенів в колісних парах. Залізничник депо Смородине Олександ Кетов був вимушений ці проблеми в своєму рідному локомотивному депо озвучити на одному з національних телеканалів. Але, як бачимо, урок не пішов впрок.

Хвилю опору намірам місцевих керівників Укрзалізниці виводити в експлуатацію несправний рухомий склад підтримує і Конфедерації вільних профспілок України. Її голова, народний депутат Михайло Волинець вже оприлюднив на своїй сторінці в Фейсбук факт протесту локомотивної бригади депо Смородине та порочну практику, коли ремонти, виконані «на папері» обертаються тим, що машиністи вимушені лагодити техніку на ходу.

“Сумлінні працівники залізниці в регіонах, на відміну від членів наглядової ради, правління компанії переживають за безпеку та здоров’я як залізничників, так і пасажирів, всіх, хто може випадково постраждати від несправної техніки”, – вказує Михайло Волинець.То ж, доки управлінці залізниці рапортують про грандіозні перспективи розвитку, рядові залізничники з колій та депо фіксують факти виведення в експлуатацію несправного рухомого складу та вагонів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: