У Сумах пам’ятник героям «Небесна сотня» нарешті взяли на баланс міста

13.04.2021

Пам’ятник героям майдану “Небесна сотня” взяли на баланс міста, а саме передали на догляд департаменту інфраструктури Сумської міськради. Про це йдеться у відповіді на запит Суспільного від Департаменту забезпечення ресурсних платежів.

“24 березня 2021 року Сумською міською радою прийняте рішення № 644-МР “Про зарахування у комунальну власність Сумської міської територіальної громади скульптурної композиції”. Згідно з яким скульптурна композиція пам’ятник героям майдану “Небесна сотня” передана на баланс департаменту інфраструктури Сумської міської ради за актом приймання-передачі основних засобів”, – йдеться у відповіді на запит.

Що відомо

Ідея встановити пам’ятник Героям Небесної Сотні у Сумах з’явилась у 2014 році. За цей час відбулось кілька конкурсів на ідею пам’ятника, за результатами яких конкурсна комісія не могла обрати кращий варіант.

У 2017 році на конкурсі переміг архітектор Володимир Биков, але відкликав свій проєкт через публічну критику.

Вдруге конкурс оголосили у березні 2018 – тоді на розсуд журі представили 10 ескізів. Переможця також не змогли визначити й конкурс скасували.

З лютого 2017 року у сквері Небесної Сотні на вулиці Петропавлівській лежала кам’яна брила з написом “Тут буде пам’ятник Героям Майдану”.

Пам’ятник Небесній Сотні вісім метрів заввишки з’явився у жовтні 2020 року. Його автор – український скульптор Катіб Мамедов. Проєктну документацію для будівництва (за майже 170 тис. грн) виконав архітектор Юрій Харченко, який розповідав Суспільному про саму споруду.

Пам’ятник та дитячий майданчик встановили за кошти групи компаній “Технологія”, а облаштування скверу взяла на себе міська рада. Все це стало у близько 3 млн гривень.

14 жовтня, на День захисника України, монумент відкрили для громадськості. Дитячий майданчик міська рада взяла на утримання. Монумент – ні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: