“Сумиобленерго” спростувало заяву СБУ

13.04.2021

Спростування інформації, розміщеної на сайті Служби безпеки України, про викриття корупційних схем керівництва АТ “Сумиобленерго” розмістили на фб-сторінці відомства.

“12 квітня 2021 року на сайті Служби безпеки України та у ЗМІ з’явилася інформація про причетність топ-менеджменту АТ “Сумиобленерго” до корупційних схем. Публікація під назвою: “Вивели у тінь 80 млн грн: СБУ викрила керівництво АТ “Сумиобленерго” на корупційній схемі”, містить відверто неправдиву інформацію.

Передусім слід зазначити, що за фактами, пов’язаними з діяльністю АТ “Сумиобленерго”, досудове розслідування СБУ взагалі не проводить!

З тези публікації: “…організатори фактично не виконали 60% передбачених робіт. Кошти за нібито їх виконання перерахували на рахунки афілійованих комерційних структур. У такий спосіб з активів підприємства було незаконно виведено понад 80 мільйонів гривень…” стає зрозуміло, що йдеться про виконання інвестиційної програми 2019 року.

Проте, в АТ “Сумиобленерго” є беззаперечні документальні підтвердження виконання та належного фінансування інвестиційної програми згідно зі встановленим порядком. Факт повного виконання інвестиційної програми та її належного фінансування підтверджується безпосередньо НКРЕКП, яка здійснює контроль за діяльністю АТ “Сумиобленерго”, і навіть судовими рішеннями.

Інформація про “виведення з активів підприємства понад 80 мільйонів гривень” наведена винятково у стверджувальній формі, тому можна припустити, що її поширення має на меті зіпсувати репутацію АТ “Сумиобленерго”, яке відповідально й належним чином у непростий для країни час забезпечує безперебійний розподіл електроенергії на території Сумської області та, крім того, ініціює і втілює численні благодійні проєкти, спрямовані на допомогу дітям з особливими потребами, армії, медичним закладам.

Щодо операцій з цінними паперами – називаючи їх “сміттєвими”, СБУ видає власну суб’єктивну думку за встановлений та підтверджений факт, оскільки ця інформація ніяк не підтверджена належними компетентними органами.

Стосовно “компенсації збитків від оборудок менеджменту АТ “Сумиобленерго” за рахунок штучного підвищення тарифів на електроенергію для населення і бізнесу”, зауважимо, що тарифи на електроенергію встановлюються НКРЕКП, а отже, розподільча компанія жодним чином не може вплинути на їх підвищення. До того ж, переважна більшість робіт, які виконуються в АТ “Сумиобленерго”, проходять через процедури публічних закупівель, а відтак є повністю прозорими та контрольованими з боку державних органів та громадськості.

Також не відповідає дійсності інформація щодо вилучення “чорнової” (мовою оригіналу) бухгалтерії. АТ “Сумиобленерго” такої бухгалтерії не веде, а всю запитувану інформацію за законними та обґрунтованими вимогами завжди надає, оскільки Товариству нічого приховувати.

На додаток до цього зазначимо, що АТ “Сумиобленерго” буде надіслано лист до Служби безпеки України із вимогою видалити із сайту СБУ відповідну публікацію під назвою: “Вивели у тінь 80 млн грн: СБУ викрила керівництво АТ “Сумиобленерго” на корупційній схемі” та спростувати зазначену в ній інформацію”, – йдеться у повідомленні “Сумиобленерго”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: