На Сумщині більше половини випадків захворювання медиків на коронавірус досі не розслідувані

14.04.2021

Начальник відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Сумській області Олена ВЛІЗЬКО в ефірі програми «По суті» на радіоканалі «Українське радіо – Суми» розповіла про безпеку праці медичних працівників та організацію роботи медперсоналу, а також інших працівників, які безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню COVID-19.

Починаючи з квітня 2020 року, до Управління Держпраці у Сумській області надійшло 1006 повідомлень про гостре професійне захворювання медичних працівників,  з них завершено розслідувань – 481. Олена ВЛІЗЬКО зазначила, що основними причинами продовження строку проведення розслідувань є відсутність висновка профпатолога та висновка епідрозслідування.

За результатами аналізу завершених розслідувань гострого професійного захворювання, що призвело до інфікування на COVID-19 медичних працівників, встановлено основні причини настання професійного захворювання:

-61% це викид небезпечних біологічних речовин, в тому числі під час виконання професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на  COVID-19

– 33%  з організаційних причин; зокрема це:

1) відсутність або неякісне проведення інструктажу з охорони праці;

2) невиконання вимог інструкцій з охорони праці;

3) допуск до роботи без навчання і перевірки знань з питань охорони праці ;

4) незадовільний стан виробничого середовища.

-6 % – інші причини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: