На конотопському “Авіаконі” модернізували вертоліт Мі-8МТ для ЗСУ

14.04.2021

Авіація Сухопутних військ ЗСУ отримала від «Укроборонпрому» відремонтований і модернізований вертоліт Мі-8МТ.

Про це повідомляє slovoidilo.ua з посиланням на  пресслужбу «Укроборонпрому».

Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод» «Авіакон» передало армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ відремонтований і модернізований вертоліт Мі-8МТ.

Як повідомляється, на нього встановили системи активного і пасивного захисту від ракет з інфрачервоними головками самонаведення і броньовані плити вітчизняного виробництва.

Вертоліт також оснастили двома комплектами супутникової навігаційної системи, радіолокаційним відповідачем, аварійним радіомаяком, твердотіловим аварійно-експлуатаційним реєстратором польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу. Це дає змогу виконувати польоти відповідно до вимог ІСАО.

«Крім того, відтепер машина має сучасний радіовисотомір, високонадійну короткохвильову радіостанцію, систему десантування у два потоки через вантажні стулки та авіаційний пошуковий прожектор. Варто додати, що для виконання польотів у складних метеоумовах є можливість швидкого дооснащення цього гвинтокрила сучасним імпортним метеолокатором», – додали в «Укроборонпромі».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: