Звідки мерія Сум збирається брати кошти на оголошений 100-мільйонний ремонт проспекту Лушпи?

15.04.2021

9 квітня департамент інфраструктури міста Сумської міської ради оголосив тендер на послуги з поточного середнього ремонту проспекту ім. Михайла Лушпи в обласному центрі. Подання тендерних пропозицій відбуватиметься до 11 травня включно, аукціон заплановано на 15 червня. Згідно тендерної документації, роботи мають будти виконані до 30 листопада 2021 року.

Варто зазначити, що тендер оголошено замовником на очікувану вартість 100 млн грн. У той же час, відповідно до розпорядження голови Сумської ОДА Василя Хоми від 15.03.2021 №132-ОД, яким затверджено перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за бюджетною програмою 3131090 у 2021 році, на ремонт проспекту ім. М. Лушпи в Сумах передбачено 50 млн грн.

Тобто прорахована замовником (департаментом інфраструктури) потреба у фінансуванні вказаного об’єкту – вдвічі більша за наявний обсяг коштів державної субвенції. У бюджеті Сумської міської територіальної громади на 2021 рік кошти на ремонт проспекту М. Лушпи станом на сьогодні теж не передбачені.

Чи буде виділено додаткове фінансування, за рахунок яких джерел та коли – наразі невідомо, передає КП Шляхрембуд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: