Хто заснув, хто сховався: На Тростянецькому сміттєвому полігоні виявили “дешеву робочу силу”

15.04.2021

На Тростянецькому міському полігоні для твердих побутових відходів, яке обслуговує комунальне підприємство Тростянецької міськради «Екосервіс», учора нарядом поліції було виявлено і запротокольовано незаконне перебування і діяльність сторонніх людей, зайнятих на сортуванні пластику, скла, макулатури, металобрухту та інших видів вторинної сировини.

Сортувалася вся вторсировина у спеціальну мішкову тару. В одному місці вже стояли мішки з відсортованими скляними пляшками, в іншому – з пластиковим посудом, далі – з картоном та іншим паперовим мотлохом. Усе це складувалися неподалік виїзду з полігону, що вказувало на те, що готується до подальшого транспортування, пише ntgazeta.com.ua.

Відразу по прибуттю поліції люди, які тут працювали, поховалися чи поїхали, що вказувало на їхній нелегальний статус. А хтось не встиг, бо заснув після нічної зміни.

Очевидно що цих людей просто використовували, як дешеву робочу силу, без офіційного працевлаштування.

Прибули на місце пригоди і посадовці міської ради. Правоохоронці відібрали свідчення у директора підприємства міської ради «Екосервіс», місцевого депутата Романа Гайдуковича та від інших посадових осіб. Проводиться перевірка на предмет виведення “у тінь” коштів від продажу вторсировини, в тому числі, чи офіційно були працевлаштовані працівники, залучені у сортуванні, чи оприбутковувалися в законний спосіб доходи і чи відображалися вони у фінансовій та податковій звітності комунального підприємства.

Є питання також по дотриманню екологічних норми і техніки безпеки. Тобто, тут можливий цілий “букет” зловживань службовим становищем та корупції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: