На Сумщині шахраї оформили на жінку численні кредити

16.04.2021

За допомогою до поліції Шостки звернулася 52-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що на початку квітня знайшла в Інтернеті цікаве оголошення від компанії, яка, нібито, займається інвестиціями. Вона зареєструвалася на їх сторінці і за якийсь час їй зателефонувала «представниця».

За словами телефонної співрозмовниці, яка запропонувала їй участь у біржових торгах, потрібен стартовий капітал – 16 000 гривень. Таких грошей у заявниці не було, тож їй запропонували оформити кредит у банку, де вона обслуговується, і надати їм віддалений доступ до її рахунка. Жінка повідомила необхідну інформацію: номер банківської картки, строк дії та cvv-код. Також оформила кредит на оговорену суму.

У подальшому заявниця виконувала всі прохання «помічників», які заманювали її шаленими прибутками, надавши їм коди доступу до іншої банківської картки, сфотографувала та переслала останнім світлини свого паспорту і ідентифікаційного коду, навіть, надіслала їм фотографію квитанції за газ. Також підтверджувала всі запити, які приходили на її мобільний номер.

Лише пізніше вона переглянула всі свої смс-повідомлення і зрозуміла, що стала жертвою обману. На момент звернення жінки до поліції, вона заборгувала різним кредитним установам близько 70 000 гривень. Крім того, за її словами, кожного дня їй нараховують відсотки за позики у сумі близько 20 000 гривень.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення винних осіб.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: