Вакцина Pfizer приїде до Сум 18 квітня

16.04.2021

У неділю, 18 квітня, до Сум має приїхати партія вакцини американської компанії Pfizer. Перших 120 людей почнуть щеплювати наступного дня, у понеділок, 19 квітня. Про це розповів директор Сумського обласного клінічного медцентру соціально небезпечних захворювань Тарас Злиденний.

Вакцина компанії Pfizer повинна зберігатися при температурі -80 градусів. Однак у Сумах не готували спеціальні холодильні камери, бо вакцину привезуть у спеціальних боксах, які підтримують цю температуру – там вона і зберігатиметься.

“Ці бокси оснащені датчиками, за допомогою яких через комп’ютер можна відстежувати температуру. Вакцину потрібно за добу до щеплення розморозити у звичайному холодильнику. Якщо відкрити бокс і дістати потрібну кількість для вакцинації, це не зашкодить температурі у боксі”, – розповіла Суспільному заступниця начальника управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Галина Хомета.

З її слів, це налагоджена система. Також вона сказала, що вакцину, яку привезуть, зберігатимуть в обласній дитячій лікарні.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: