На Сумщині почали робити щеплення вакциною CoronaVac

17.04.2021

На Сумщині розпочали вакцинувати від коронавірусу вакциною CoronaVac. Його область отримала 15 квітня ввечері. Цією вакциною планують вакцинувати, зокрема, параолімпійців, які братимуть участь в Олімпіаді, педагогів, які забезпечуватимуть проведення зовнішнього незалежного оцінювання, та людей з інвалідністю і тих, які їм допомагають.

71-річного Анатолія Новохатька вакцинують вдома. Рік тому йому ампутували ногу. Разом із ним щепитися вирішила і його 66-річна дружина Ольга, каже “бо, перехворіла” і знає, що це таке.

На щеплення родину Новохатьків записували заздалегідь. Перед тим, які зробити укол, пацієнта має оглянути лікар, і він повинен підписати згоду на процедуру. Саме щеплення триває не більше п’яти хвилин.

Після введення вакцини лікарі мають спостерігати за станом пацієнтів, розповіла лікарка мобільної бригади Оксана Іващенко. За її словами, ця вакцина від AstraZeneka відрізняється тим, що в одному флаконі – одна доза.

“Для отримання повного імунітету повинні вводити дві дози вакцини з інтервалом 14-28 днів, що ми будемо робити наступного разу. Протипоказами є гостра фаза захворювання – висока температура і ознаки ГРВІ”, – сказала лікарка.

За словами Оксани Іващенко, за день 16 квітня їхня мобільна бригада щепила вакциною CoronaVac до десяти містян.

Усього до області надійшли 2 тис 280 доз. Їх має вистачити на 1140 людей, бо вводять вакцину два рази з розривом у три-чотири тижні.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: