Мер Сум спростував інформацію про плани забудови парку імені Кожедуба

19.04.2021

Під час апаратної наради сьогодні, 19 квітня, мер Сум Олександр Лисенко порушив питання  про можливу забудову парку багатоповерхівками, оскільки така інформація почала ширитися у місті.

– Андрій Вікторович, роз’ясніть ситуацію, – звернувся він до головного архітектора міста пана Кривцова. – Ми виграли суди по землі в парку, повернули в комунальну власність 5 га, які з 2002 або 2005 року було в оренді у «Східно-німецької компанії», яка не платила за оренду. Тепер хтось нагнітає ситуацію, що будуватимуть багатоповерхівки в парку. Ви ж знаєте мою позицію: у нас в парку Кожедуба ми збільшуємо тенісні корти, будуємо футбольне поле там, де зазвичай люди грають.

– Цільове призначення у тих двох земельних ділянок, суди по яким ми виграли, залишилося тим же, що було в 2005 році, – відповів Андрій Кривцов. – Але згідно з містобудівною документацією, яка існує на сьогодні, на цих територіях можливе розміщення лише спортивних споруд. Але багатоповерхова забудова не передбачена і заборонена в цій частині парку.

– Дякую, тому запевнимо всю громаду, що в парку не може бути ніякої багатоповерхової забудови апріорі. Ми цього не допустимо, – підсумував він. – А ось, що ми там готуємо, можна розповісти. У нас вже є проект підведення комунікацій, ремонту тротуарів, освітлення, встановлення лавочок. Це перша черга. Далі будемо обговорювати з громадою, що люди хочуть бачити в нашому парку. Також в наших планах створення центру декоративних культур, де вирощувати саджанці, щоб висаджувати їх по всьому місту. Це територія близько 5 га ближче до вул. 20 років Перемоги.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: