У мерії Сум готуються до наступу російських військ

19.04.2021

Міський голова Сум Олександр Лисенко під час апаратної наради звернув увагу на необхідність посилення роботи в напрямку проведення заходів оборони громадян на випадок надзвичайної ситуації.

Очільник міста відзначив, що робота з проведення інструктажів та навчань територіальної оборони повинна проводитися зі структурними підрозділами міської ради та підприємствами різних форм власності і бути щоденною, адже на сьогодні це питання дуже важливе. Він звернувся до начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артура Петрова з тим, щоб у подальшому заходи цивільного захисту населення відбувалися більш публічно.«Важливе питання – у нас всі люди повинні знати, як діяти, якщо виникне нестабільна або нестандартна ситуація. Не секрет, ви бачите, що відбувається на кордоні з нашою державою. З боку Росії спостерігається накопичення військ. Сподіваємося, що все буде добре, але ми завжди повинні знати, і все сумчани повинні бути проінформовані, як діяти у відповідній ситуації. Тому прошу зробити ті заходи, які проводяться відповідно до річного плану, більш публічними», – сказав Олександр Лисенко.

За інформацією Артура Петрова, заходи з виконання річного плану цивільного захисту населення проходять відповідно до затвердженого порядку. На підприємствах різних форм власності здійснюється навчання і тренування, обов’язково проводиться навчальна робота серед посадових осіб щодо ліквідації можливих надзвичайних ситуацій будь-якого характеру в місті.

Також планово перевірили систему оповіщення і матеріальний резерв, створений у Сумах, який повинен використовуватися в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: