НКРЕКП планує оштрафувати «Сумиобленерго» на 1,7 млн

20.04.2021

НКРЕКП планує накласти штраф на АТ «Сумиобленерго» у розмірі 1,7 млн грн за порушення умов стандартного приєднання електроустановок до системи розподілу. Відповідний проєкт постанови планують розглянути на засіданні 21 квітня. Про це інформує ExPro.

«Накласти штраф у розмірі 1 700 000 (один мільйон сімсот тисяч) гривень на АТ «Сумиобленерго» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, та порушення Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії», – йдеться в проєкту постанови.

Згідно з обґрунтуванням проєкту постанови, до «Сумиобленерго» надійшла заява від фізичної особи-підприємця про приєднання електроустановки з метою збільшення дозволеної до використання потужності. Водночас, за даними НКРЕКП, електроустановки ФОП приєднані до електромереж іншого суб’єкта господарювання – належать «Укртелеком». «Сумиобленерго» видав проєкт договору про приєднання, врахувавши величину існуючої дозволеної потужності від трансформатора іншого об’єкта без погодження, чим порушив умови надання надання послуг з приєднання.

За обґрунтуванням, ще одним порушенням є невірне визначення типу приєднання. Договором між ОСР та ФОП було визначено приєднання електроустановок потужністю 100 кВт (85 кВт як додаткова) як стандартне, а за рішенням НКРЕКП визначено два ступені стандартного приєднання (І-ша ступінь (до 16 кВт включно) та ІІ-га ступінь (від 16 кВт до 50 кВт включно).

Також, як вказали в НКРЕКП, неправильно була визначена точка приєднання, неузгоджене місце встановлення електролічильника та відмова у проведенні Інформаційно-консультаційного центру.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: