Музей А.П. Чехова та садибу Линтварьових прибирали сумські опозиціонери

20.04.2021

Історичний комплекс, розташований на пагорбі вздовж Псла у Сумах, і до якого входять музей Антона Чехова і садиба Линтварьових, прибирали депутати від ОП-ЗЖ обласної, Сумської міської та районної рад. До них долучилися громадськість, прихильники партії і навіть дитячі колективи.

Кажуть, якщо у центрі міста і на берегах річок та в парках прибирають, то до історичних місць руки не завжди доходять. Тож партійці вирішили направити свої зусилля саме на пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення. Вона має історичну цінність, тут, у двох флігелях – східному й західному – були дачні будиночки, які господарі здавали гостям на літо. Одним з таких гостей був Антон Чехов. Колись ошатна садиба 18 століття нині законсервована і чекає реставрації.

Активістка Наталія Семенченко навела цитату Антона Чехова, яку він свого часу говорив Максиму Горькому: «Если бы каждый человек на своем клочке земли сделал все, что он может, то как прекрасна была бы наша Земля…». «Я думаю, що сьогодні родина Линтварьових і Антон Павлович дивилися з неба і раділи, що ми прийшли навести порядок у садибі», – висловила свою думку опозиціонерка.

«Прибирати бруд не соромно, соромно жити в бруді», – каже депутат обласної ради Дмитро Єфіменко. Він долучив до роботи й свого 10-річного сина.

Сестри, депутат обласної ради Анастасія Ткачова і депутат Сумської районної ради Євгенія Лаврик залишили вдома своїх маленьких донечок, і присвятили день благоустрою рідного міста. «Суми – це наша домівка і ми прагнемо бачити місто чистим, охайним. Тому приїхали, аби навести лад в історичних комплексах. Якщо не ми, то хто?, – задається питанням Анастасія Ткачова. – До Сум приїжджають гості. Хочеться, аби, відвідуючи такі місця, вони згадували наш обласний центр із теплом і відчували, що сумчани люблять своє місто та дбають про нього».

Євгенія додала: «Ми хочемо, щоб молодь долучалася до таких акцій, тому подаємо приклад».

«Трудовий десант» садив сосни на території музею А.П. Чехова впорядковував територію у садибі Линтварьових: прибирав сміття, спилював і вивозив гілля, прибирав чагарники, фарбував ворота і отримував позитивний настрій від добрих справ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: