У Сумах зробили щеплення нацгвардійцям китайською вакциною CoronaVac

21.04.2021

Традиційно вакцинувалися гвардійці частини у Державній установі «Територіальне медичне об’єднання МВС України в Сумській області». Цього разу – препаратом CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd.

Процеси, що передували щепленню теж звичні згідно медичного протоколу-обов’язковий огляд лікарями, вимірювання температури та артеріального тиску. У разі відсутності протипоказань – безпосереднє щеплення.

“Нам усім потрібно розуміти важливість процесу вакцинування. Адже наші військовослужбовці щоденно, виконуючи покладені на них завдання, перебувають у постійному контакті з громадянами. Тому ми мусимо створити безпечне середовище та випрацювати так званий колективний імунітет, аби нарешті подолати цю складну інфекцію. Врешті, я також вирішив зробити щеплення, бо розумію його важливість як для себе, так і для своєї родини”, – говорить командир військової частини підполковник Євген Казанцев.

“Важливо усвідомлювати усі “за” та “проти” вакцинування. Я свідомо підійшов до цього процесу, проконсультувався з лікарями і вирішив зробити щеплення. Це особиста справа кожного, але варто розуміти – передусім власне здоров’я та здоров’я тих, хто тебе оточує”, – розповідає командир патрульної роти капітан Олександр Красновський.

За кожним вакцинованим військовослужбовцем зберігається доза вакцини для ревакцинації, яку буде введено через 28 днів після першого щеплення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: