Жителі Сумщини масово кинулися за обіцяними 2 га землі

22.04.2021

Ще у грудні 2020 року Роменська громада отримала у власність від держави землі сільськогосподарського призначення. Їхня площа – 8380 га, і розташовуються вони за межами населених пунктів, але на території Роменської громади, пише romny24.info.

Як зазначив начальник відділу в Роменському районі головного управління Держгеокадастру у Сумській області Сергій Пронь, разом із цим стартувала і процедура передачі заяв умовно вільних земельних ділянок. І люди масово почали писати заяви на виділення цих земель для ведення особистого селянського господарства.

Отож,  всього за 6 днів квітня Роменський ЦНАП прийняв аж 936 заяв на безоплатне отримання такої землі. А вже з 15 квітня ці заяви почали надходити на виконання до відділу земельних ресурсів. «Станом на сьогодні вищезазначеним відділом опрацьовано 854 заяви, розробляється проект рішення Роменської міської ради щодо даних звернень в розрізі територій сільських рад, до якого вже включено 802 заяви. Наразі опрацювання та включення до даного проекту ще триває. З опрацьованих заяв 49 було виокремлено з невідповідністю поданим даним та 3 звернення відкликано заявниками», – йдеться у повідомленні сайту Роменської міської ради.

Також заступник Роменського міського голови В’ячеслав Оврамець зазначив, що у питаннях розподілу землі сільське населення має бути в пріоритеті. «Якщо певні ділянки (огороди) ними вже оброблялися, а також сінокоси та пасовища, де люди випасають велику рогату худобу», – повідомляють на сайті Роменської міськради.

Нагадаємо, Кабмін підготував законопроект про скасування права кожного українця на два безкоштовних гектара землі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: