Голова Сумської ОДА прокоментував проєкт рішення про висловлення йому недовіри

23.04.2021

Як ми вже повідомляли, на сайті обласної ради 22 квітня опублікували проєкт рішення “Про висловлення недовіри голові Сумської обласної державної адміністрації Хомі В.В.”.  У ньому губернатору зокрема закидають “спроби порушення конституційного права обласної ради”, те що “не виконується Програма розвитку автомобільних доріг” та порушення норм низки статей Законів України.

“Так у порушення норм статей 140, 143 Конституції України, статей 16, 43, 60, 72 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 29 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” головою Сумської обласної державної адміністрації Хомою В.В. здійснюється систематична незаконна діяльність спрямована на заволодіння власними повноваженнями обласної ради, ігнорування рішень обласної ради”, – йдеться у проєкті рішення.

У коментарі Суспільному Василь Хома сказав, що такий проєкт – чийсь жарт.

“Мені ставлять за провину те, за що я не відповідаю. Не знаю, хто це писав, я думаю, що хтось пошуткував”, – зазначив Василь Хома.

Щодо “незаконного тиску на Сумську обласну раду та її керівництво”, про який пишуть автори проєкту рішення, голова ОДА зазначив: “Ми подали проєкт рішення, вони не прийняли. Ну, і не прийняли. Значить, продовжується управління цими об’єктами комунальної власності. Як можна тиснути на депутатів, які самі натискають кнопку і голосують?”.

Для висловлення недовіри, за Законом України “Про місцеві державні адміністрації”, необхідно щонайменше 2/3 голосів депутатів. В облраді – 64 депутати.

Нагадаємо, до Зарічного районного суду м.Суми надійшло  6 адміністративних матеріалів стосовно голови Сумської обласної державної адміністрації Василя Хоми про вчинення ним правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: