У Ромнах прибирали завалену сміттям історичну будівлю

26.04.2021

Про це у соцмережі повідомила місцева активістка Катерина Капустіна. Вона пише, що разом з однодумцями прибрали сміття з актової зали колишньої духовної семінарії. Ця будівля відноситься до історичних пам’яток, та, на жаль, зараз вона «стала «притулком» для місцевих наркоманів та підлітків, які шукають гострих вражень».

Пані Катерина пише, що такою акцією вони хотіли привернути увагу роменців та, можливо, меценатів чи інвесторів, які б орендували чи купили цю будівлю. До речі, Роменська міська рада оголосила про наміри здати в оренду або продати цю історичну пам’ятку.

«Чому? Хочемо привернути увагу роменців і дати шанс цій будівлі на відродження. Тим більше місцева влада готова передати в оренду чи продати цей майновий комплекс. Але поки охочих… Немає… А стільки всього можна було б тут зробити. Тому дуже просимо: давайте громадою наведемо там порядок і дамо цій історичній будівлі НОВЕ ЖИТТЯ!», – пише активістка.

Історична довідка: у цій будівлі у жовтні 1837 року було відкрите Роменське духовне училище, де навчалися близько 200 учнів! Проіснувало воно до приходу більшовиків у 1919 році. Із того часу це приміщення використовували переважно військові. Зараз, як пише Катерина Капустіна, тут збираються наркомани, опалення та електропроводка вирізані, дах провалився, затікає вода, будівля руйнується.

romny24.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
03.05.2024 У Шосткинському ВПУ пекли паски родинам загиблих захисників
03.05.2024 У Сумах водій ГАЗа врізався у припаркований легковик і залишив місце ДТП

Коментарі: