Смертність від коронавірусу у Шостці за квітень зросла

26.04.2021

Епідеміологічна ситуація в Шостці залишається напруженою. Станом на понеділок, 26 квітня у Шостці є 545 активних осередків коронавірусу. Кількість хворих не збільшується, але залишається стабільно високою. Про це повідомив головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег Штогрин.

“Шістдесят хворих – на ранок понеділка. З них 46 – з підтвердженим коронавірусом, 8 – з підозрою. Один пацієнт – на апараті ШВЛ знаходиться вже другий тиждень. Двоє хворих – під наглядом реаніматологів”, – сказав Олег Штогрин

На минулому тижні у місті зменшилась кількість хворих на ГРВІ. Серед дорослих на 9% – захворіла 251 особа і серед дітей – на 44%.

Серед амбулаторних випадків коронавірусу зберігається тенденція до незначного зменшення кількості хворих, передає shostkanews.city.

“Зараз під амбулаторним спостереженням та лікуванням перебуває 251 особа. Серед них 5 дітей. Зараз в амбулаторіях закінчились швидкі тести. Ми їх отримували централізовано, і тому всі хворі проходять тестування ПЛР дослідженням. На минулому тижні ми 303 матеріали відвезли в Суми”, – зазначив директор ЦПМСД Олександр Жук.

На минулому тижні у Шостці проводилось щеплення китайською вакциною CoronaVac. Вакцинували маломобільні групи населення.

“Лікар та медична сестра виїздили додому і за минулий тиждень було вакциновано 69 мешканців нашого міста. На цьому тижні ми працюватимемо в сільській місцевості. В селах виявили бажання вакцинуватись 34 особи. Також додатково до Шостки надійде вакцина AstraZeneca. Вона буде направлена на вакцинацію осіб старше 6О років. Ми провели опитування, згідно з яким захотіли вакцинуватись 46О осіб. Нам завдання поставлено за середу, четвер і п’ятницю провести цю роботу”, – сказав Олександр Жук.

Загалом на коронавірус за минулий тиждень, окрім дорослого населення, захворіли 8 дітей та 10 медичних працівників. За інформацією фахівців, рівень смертності від коронавірусу за квітень у Шостцы збільшився – 1,75% померлих від кількості хворих на коронавірус. Тоді, як у 2020 році – було 1,3%.

Крім того, на минулому тижні була закінчена реконструкція флюорографічного апарату в 4-й поліклініці.

“Зараз апарат зроблений сучасним. Не поступається у якості новому, який ми придбали торік. Покращилась і якість знімків, і доступ до флюорографії”, – наголосив головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег Штогрин.

Попереду Пасха. Міський голова Шостки Микола Нога наголосив, що обмежень по відвідування церков не буде, проте люди повинні пам’ятати про карантинні вимоги.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: