Заступник міністра цифрової трансформації оформив читацький квиток у сумському виші

27.04.2021

27 квітня у рамках робочого візиту на Сумщину Сумський державний університет відвідали представники Міністерства освіти і науки України: заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький та Голова Комітету з фізичного виховання і спорту Вадим Стеценко.

Посадовці Міністерства ознайомились з діяльністю ЗВО щодо впровадження інноваційних технологій в освітньому процесі, цифровим розвитком університету. Зокрема, вони відвідали бібліотечно-інформаційний центр, де ознайомились з технологічними можливостями університетської бібліотеки та оглянули рідкісний книжковий експонат – факсимільне видання Пересопницького Євангелія.

У бібліотеці СумДУ Артур Селецький оформив власний електронний читацький квиток, що дає можливість користуватися унікальним репозитарієм, що у 2020 році посів 1 місце серед репозитаріїв України та 47 місце серед репозитаріїв світу.

Також представники МОН відвідали університетські навчальні центри ІТ-компаній PortaOne та MindK, а також навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab», де ознайомились із потенціалом імерсивних технологій для навчання студентів, побачили можливості відео та вебінарстудій СумДУ, дізналися про екосистему навчальних онлайн-ресурсів університету.

Ректор СумДУ Василь Карпуша акцентував увагу на розвитку в університеті цифрових технологій, розповів про інноваційні інформаційні розробки, зокрема, у системі інформаційного менеджменту тощо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: