Родинам загиблих АТОвців Сумщини виділять 8,6 млн

28.04.2021

В обласній програмі соціального захисту населення на реалізацію заходів розділу «Родина героя» у 2021 році заплановано 8,6 млн гривень. Про це доповів директор обласного Департаменту соціального захисту населення Михайло ДУБРОВСЬКИЙ під час засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей.

За його словами, на Сумщині діє Обласна комплексна програма соціального захисту населення на 2017-2021 роки. Один з розділів Програми, «Родина Героя», передбачає матеріальну підтримку, зокрема сімей загиблих (померлих) при виконанні службового обов’язку під час АТО/ООС.

На виплату одноразової матеріальної допомоги у розмірі 100 тис. гривень на сім’ю в обласному бюджеті передбачено 3035 тис. гривень. У 2021 році за цим напрямом вже надано допомогу на загальну суму 300 тис. гривень.

На виплату одноразової матеріальної допомоги на поліпшення матеріально-побутових умов проживання таких сімей в обласному бюджеті передбачено 250 тис. гривень. У 2021 році надано допомогу 4 сім’ям загиблих на суму 102 тис. гривень.

Одним із заходів у розділі «Родина героя» є забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) сімей учасників АТО/ООС (3200 гривень на домогосподарство). Для забезпечення твердим паливом 1562 сімей учасників АТО/ООС з обласного бюджету у 2021 році передбачено 5 млн. гривень. Уже забезпечено дровами або виплачена компенсація готівкою 43 сім’ї на суму 138,8 тис. гривень.

Щодо адресної грошової допомоги за проходження обстеження методом магнітно-резонансної томографії (обласним бюджетом передбачено 50 тис. гривень), звернень від сімей загиблих (померлих) у 2021 році не надходило. Також не надходило звернень і щодо відшкодування за встановлення пам’ятників та облаштування місць поховання загиблих (померлих) учасників АТО/ООС. В обласному бюджеті на ці заходи передбачено 150 тис. гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: