АЗС під Сумами оштрафували на 70 тисяч за недолив і недопуск перевіряючого

29.04.2021

В апеляційному суді доведено правомірність застосування штрафу в розмірі 69,17 тис. грн у мережі АЗС і створений позитивний правовий прецедент з питання допуску до перевірки контролюючого органу в сфері захисту споживачів.

У лютому 2020 року мала відбутися позапланова перевірка з питань дотримання законодавства про захист прав споживачів, правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами. Підставою була скарга споживача про те, що під час заправки автомобіля на АЗС ТОВ «Брент Ойл-95» ву с. В. Сироватка, на вул. Зарічній, був недолив газу зрідження, а оператор відмовився надати фіскальний чек. Однак керуючий АЗС не допустив інспекторів до проведення перевірки. На нього склали протокол про адмінпорушення, передбачене ст. 188-2 КУпАП та винесли постанову про застосування адміністративного штрафу. Як було встановлено, загальний обсяг реалізованої продукції ТОВ «Брент Ойл-95» за попередній календарний місяць становив 6,9 млн грн. Тому відносно підприємства винесено постанову про накладення стягнення в розмірі 69 177 грн 50 коп.

Так, за результатами судових розглядів у першій та апеляційній інстанції, станом на 20 квітня 2021 року штраф у розмірі 69 177 грн 50 коп. оплачений у повному обсязі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: