На Сумщині люди виступають проти закриття сільської школи

30.04.2021

На Липоводолинщині планують закрити три освітніх заклади. Ліквідувати хочуть Московську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів – Московський дошкільний навчальний заклад, Панасівську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів та Кімличанський заклад дошкільної освіти «Оленка».

Тому днями у Панасівці у місцевому клубі пройшли громадські обговорення щодо цієї новини. Як повідомляє місцева газета «Наш край», люди категорично проти закриття Панасівської школи.

Зараз у цьому закладі навчається 37 учнів, а на наступний навчальний рік має бути 29. Проте, як свідчать дані місцевого ЗМІ, це не всі діти шкільного віку у цій місцевості.

«Уже на сьогодні зі Столярового й Панасівки 39 (!) учнів, які б могли навчатися в цій школі, з якихось причин їздять на навчання до Липової Долини та Берестівки. Таке рішення прийняли батьки школярів», – йдеться у повідомленні.

Саме через низьку наповнюваність Пансівської школи, Липоводолинська селищна рада прийняла рішення про її закриття. Проте вирішальним буде голосування депутатів Липоводолинської громади.

/romny24.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: