Сумське КП «Інфосервіс» отримає поворотну позику

04.05.2021

У зв’язку з необхідністю брати участь у процедурах торгів (а вони, як правило, проходять нешвидко) у складній ситуації опинилося КП Сумської міськради «Інфосервіс». На засіданні Сумського міськвиконкому 27 квітня директор КП Олена Дяговець пояснила: «Для того, щоб ми могли надавати послуги, підприємству необхідно брати участь в аукціонах. З цією процедурою на сьогодні є затримка, є оскарження, тому зараз ми не можемо утримувати підприємство і платити податки та зарплату. З огляду на складну ситуацію, в якій опинилося підприємство, ми звернулися до міськради з проханням надати нам поворотну фінансову допомогу. Плануємо, що зможемо погасити цю позику до кінця року».

Йдеться про виділення для КП «Інфосервіс» поворотної бюджетної позики в сумі 300 тис. грн зі сплатою в дохід бюджету Сумської міської ТГ 6,5 відсотків річних за користування позикою з терміном повернення до 25 грудня 2021 роки (сума відсотків – трохи більше 11 тис. грн), пише shans.com.ua.

Керуюча справами Сумського виконкому Юлія Павлик уточнила, що місто не просто так дасть гроші підприємству – КП доведеться повернути їх. Питання вже опрацьоване та узгоджене департаментом фінансів. Зі свого боку, Олена Дяговець ще раз підкреслила: «З 2018 роки ми не брали ніяких позик, міський бюджет не підтримував підприємство фінансово. Утримання КП і працівників завжди було за рахунок послуг, які надавало підприємство ».

Тому у членів виконкому не було ніяких сумнівів – вони вирішили підтримати комунальне підприємство.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: