У лісах на Сумщині продовжується квітування первоцвітів

05.05.2021

У широколистяних лісах Сеймського регіонального ландшафтного парку продовжується квітування первоцвітів. Перші (проліски, зірочки) вже відцвіли. Триває квітування жовтих анемони та пшінки, розквітла зубниця.

Затяжна весна – це відносно тепла погода без листя на деревах –  дозволила весняним травам подовжити період цвітіння, що означає можливість сформувати більше насіння та плодів. Про це повідомляється на сторінці 2Друзі Сеймського ландшафтного парку” у Фейсбуці.

“Шкода, що лісів з природним породним складом дерев все менше – більшість площ продовжують засаджувати соснами, а то й ялинами, ставлять все нові й безглузді рекорди. Явище, коли весняний ліс сповнений первоцвітами, притаманне лише широколистяним лісам. Під хвойними породами зовсім інші умови створюються. Крім того, щоб ганяти бабусь із букетами лісових квітів, потрібно всілякими способами спонукати лісоводів вирощувати кленово-липово-дубові ліси з ясеном. Розуміємо, що це так же складно як зберегти луку від перетворення її на кукурудзяне поле, але… продовжуємо безнадійну справу”, – ідеться у повідомленні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: