Що дозволив підприємцям Сумський виконком?

06.05.2021

6 травня Сумський міськвиконком прийняв два рішення, що стосуються роботи підприємців в умовах карантину. По-перше, суб’єктам підприємницької діяльності рекомендують готуватися до переходу до помаранчевої зони. За словами мера Сум Олександра Лисенка, ми зараз вже перебуваємо на межі червоної та помаранчевої – показники поліпшуються, і не сьогодні-завтра область буде в помаранчевій зоні.

По-друге, виконком прийняв рішення «Про умови роботи деяких суб’єктів господарювання у сфері громадського харчування, побутового обслуговування та продажу непродовольчих товарів на території Сумської ТГ». Згідно з цим документом, навіть у червоній зоні за умови виконання вимог карантину і виконання всіх необхідних заходів СПД (гроимадське харчування, літні майданчики, побутове обслуговування, торгівля непродовольчими товарами) дозволяють працювати – до моменту скасування карантину урядом. Щоправда, мова йде тільки про торгівлю на винос, пише shans.com.ua.

Як пояснив мер Сум Олександр Лисенко, якщо дозволити тим же літнім майданчикам працювати у звичайному режимі, то таке рішення Сумського виконкому відразу ж потрапить під заборону. У підсумку голосів членів виконкому не вистачило, для того, щоб дозволити звичайну роботу літніх майданчиків. Залишилася робота на винос.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: