Як на Сумщині дотримувалися карантинних норм під час Великодніх свят

06.05.2021

За період з 30 квітня по 4 травня було здійснено 2086 обстежень суб’єктів господарської діяльності.Порушення протиепідемічних вимог та правил встановлено на 71 об’єкті (3,4%). Про це повідомивначальник головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій Моісеєнко під час брифінгу.

За його словами, за вказаний період було перевірено 459 об’єктів продовольчої торгівлі, 1213 – непродовольчої торгівлі, 176 закладів громадського харчування, 31 перукарня, 113 аптек ті АЗС. Також 92 перевірки здійснені на працюючих продовольчих ринках.

Порушення протиепідемічних вимог та правил встановлено на 71 об’єкті (3,4%).

«Найвищі показники виявлених порушень зафіксовані на агропродовольчих ринках – 38%, в перукарнях (6,45%), закладах продовольчої торгівлі (5%), аптеках та АЗС – 3,5%», – констатував Віталій Моісеєнко.

За виявлені порушення складено 31 протоколи, надано 71 припис щодо усунення порушень протиепідемічних вимог.

Віталій Моісеєнко зазначив, що взагалі спеціалістами Держпродспоживслужби застосовуються не тільки заходи «карального» впливу за виявлені порушення.

«Протягом всього періоду карантинних обмежень на об’єктах проводиться також і роз’яснювальна робота, за потреби надаються письмові рекомендації. Зокрема перед Великодніми святами направлені рекомендації щодо дотримання протиепідемічних вимог керівникам всіх Православних церков на території області», – зазначив він.

На об’єктах нагляду було проведено 1036 бесід та консультацій з питань дотримання протиепідемічних заходів та дезінфекційного режиму, застосування та видалення засобів індивідуального захисту, а також з інших питань карантинних вимог, визначених Постановами Кабінету Міністрів України та Головного державного санітарного лікаря України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: