На Сумщині проходить Відкритий Всеукраїнський турнір із дзюдо «Кубок Перемоги» серед жінок

07.05.2021

Змагання проводяться 6 – 7 травня у Палаці студентського спорту Сумського державного університету. Участь у турнірі беруть близько 200 дзюдоїсток, це представники Сумської, Чернігівської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької областей, міст Київ та Кропивницький.

На Сумщині дзюдо займаються 799 спортсменів у 12 спортивних школах області. Також 25 спортсменів займаються у відділенні дзюдо Сумської обласної школи вищої спортивної майстерності, роботу з ними проводять 5 тренерів-викладачів.

Найтитулованішим спортсменом школи є Артем Хомула – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, член національної збірної команди України з дзюдо та кандидат на участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади 2020 року у м. Токіо (Японська Держава) у 2021 році.

У 2008 році в області створена Федерація дзюдо, основною метою якої є сприяння розвитку зазначеного виду спорту в області та Україні. Між Федерацією та управлінням молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрація укладено договір про співробітництво.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: