Будинок під мостом. Сумська родина не отримала квартир, обіцяних мерією при будівництві мосту

07.05.2021

Родина сумчан, чий будинок попадав під знесення у зв’язку з будівництвом нового мосту, який з’єднав вулиці 20 років Перемоги та Роменську, тепер страждає від сусідства шляхопроводу. Одинадцять років тому їм обіцяли дати п’ять квартир. 

Ніна Салогуб говорить, що живе у цьому будинку по вулиці Ватутіна у Сумах з 1972 року. У 1985 році почалася підготовка до будівництва мосту, що нині з’єднав вулиці 20 років Перемоги і Роменську. Дев’яти родинам з цього району дали квартири. Родині Салогубів – одну квартиру замість обіцяних шести. На той час у будинку мешкало восьмеро людей. Новим мостом транспорт поїхав у 2009 році.

Жінка розповідає, що будинок руйнується через вібрації мосту. Тріщини з’явилися в стінах, підлозі, на стелі.

У 1993 році батькам Юрія Сологуба дали двокімнатну квартиру, а решті – ні, говорить чоловік. Нині, від вібрацій, будинок руйнується,

“Одрізали 4 сотки від нашого господарства і на тому місті поставили опори. Квартиру надали тільки батькам. Ми, діти, Лариса і я, наші діти квартир від міськвиконкому не отримали. Відпочивати не можливо. Восени, навесні, як рух зерновозів іде, це близько 60 тон, рухається не тільки ліжко, а й усі меблі”, – розповідає Юрій.

На попередньому сайті Сумської міськради за вересень 2009 року, коли мером міста був Геннадій Мінаєв, є його доручення “управлінню капітального будівництва підготувати відповідний проєкт рішення виконкому” про відселення через будівництво мешканців вулиці Ватутіна.

У лютому 2010-го Юрій Салогуб отримав відповідь від начальника управління капітального будівництва міськради Віталія Шилова з обіцянкою, що протягом року мешканцям цього будинку дадуть п’ять квартир.

Вже у грудні 2019 року Віталій Шилов відповів порадою – звертатися до суду.

На сьогодні отримати коментар в управлінні капбудівництва журналісти Суспільного не змогли, бо його керівник у відпустці. Адвокат Сергій Рижов радить звертатися до суду і вважає, що є шанси, що позов буде задоволений.

Якщо квартир не дадуть, найближчим часом будуть звертатися до суду, говорять в родині Салогубів. Доньки Юрія, що вже мають свої родини, саме таким чином змусили мерію видати їм по кімнаті в гуртожитках у 2019-му році.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: