«Спасибо за Победу!»: У Сумах опозиціонери влаштували автопробіг і вшанували пам’ять Героїв-визволителів

09.05.2021

Дві колони по декілька десятків автомобілів у кожній. Попереду ретро-«Willyis» і автогучномовець, з якого линуть пісні воєнних років. Так у Сумах представники ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ відзначають День Перемоги.

Жителі міста чекають на автопробіг, який став традиційним, і з радістю зустрічають колони. Вони дякують опозиціонерам, вітають усіх із Днем Перемоги, змахують сльози і несуть квіти до пам’ятників воїнам-визволителям.

Автівки зустрілися біля Меморіалу Вічної Слави, де партійці і провели основні заходи. Вони поклали квіти до пам’ятника, схилили голови у хвилині мовчання за загиблими і випустили в небо символічних голубів миру.

«Війна – це трагедія мільйонів людських життів і зламані долі. Про це ніколи не можна забувати! Тому сьогодні ми у всіх містах області вирішили влаштувати автопробіги, аби таким чином показати, що ми не забуваємо героїзм і відвагу наших дідів і прадідів, що здобули для нас Перемогу, – розповів голова регіональної організації ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ, перший заступник голови Сумської обласної ради Олександр Стрельченко. – Ми бачили, як нас підтримують жителі. Це дуже приємно, бо ми відчули, що це свято об’єднує людей і ще раз доводить, що ми робимо все правильно! Ми завжди будемо пам’ятати про тих, хто, не шкодуючи власного життя, захищав рідну землю і майбутнє своїх нащадків. Про це нас просять ветерани. І ми їх не підведем!»

«Традиційний автопробіг місцями бойової слави Сум ми проводимо не вперше. Наша автоколона зупиняється біля пам’ятників, ми кладемо квіти, вшановуємо загиблих хвилиною мовчання і рухаємося далі. Протягом шляху ми бачимо, скільки у нас однодумців. Це означає, що ніхто не забутий і ніщо не забуте! Пам’ятаємо і пишаємося!», – говорить голова фракції ОП-ЗЖ у Сумській міській раді Ігор Перепека.

Цьогоріч до Меморіалу Вічної Слави прийшли дуже багато сумчан. Вони були з фотографіями своїх загиблих чи померлих вже після війни родичів. Усі спілкувалися, згадували про подвиги своїх близьких і говорили про те, що День Перемоги – одне з найважливіших свят. Воно об’єднує покоління та серця, і є днем нашої спільної пам’яті!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: