На Сумщині зберігається загроза загоряння трави. На Конотопщині найвищий рівень небезпеки

12.05.2021

У Конотопському районі встановлений п’ятий найвищий клас пожежної небезпеки. Під час нього зростає загроза виникнення пожеж, у першу чергу загорянь, на відкритих територіях та природних екосистемах, які важко виявити у початковій стадії – так його характеризують рятувальники.

“Встановлення на території Сумщини відносно сухої та вітряної погоди рятувальники все частіше почали отримувати повідомлення про виникнення пожеж у природних екосистемах. У зв’язку з цим ми просимо громадян за жодних обставин не випалювати суху траву, а також рослинні відходи. Адже такі, на перших погляд, невеликі локальні загоряння за лічені хвилини переростають в масштабні пожежі, які призводять до непоправних матеріальних втрат. А інколи – до людських жертв”, – зазначив речник управління ДСНС у Сумській області Олег Стрілка.

11 травня у селі Слобода Конотопського району, кореспонденти Суспільного бачили, які місцеві мешканці намагаються загасили пожежу на своїх ділянках землі. Як пояснила жінка, котра назвалась власницею ділянки, пожежа сталась через недопалок.

“Я курила – випадково випала сигарета. Що ви хочете? Будете знати. Вогонь нікуди не пішов. Чоловік затушив”, – каже Оксана Миколаївна.

Як розповіла речниця Держекоінспекції у Сумській області Наталія Новак, якщо це було випалювання трави, за такі дії можна отримати штраф:

“За спалювання, традиційні, на жаль для Сумщини, очерету, сухої трави, іншого сухостою зараз для громадян максимальна санкція статті може передбачати 6 120 гривень. Якщо це вчиняє посадова особа, то штраф може сягати 20 400 гривень”.

З її слів, цьогоріч екологічні інспектори притягнули до відповідальності десятеро паліїв. Щодо пожежної небезпеки, то на решті території області, крім Конотопського району, сказав Юрій Літвінов – завідувач сектору сумського гідрометцентру – зараз встановлений другий клас пожежної небезпеки. Це середній клас за ймовірністю виникнення загорянь на відкритих територіях.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: