Як сумські патрульні підтримують донорський рух

12.05.2021

Сумські патрульні, які сьогодні відзначають 5 років з дня початку роботи підрозділу, є активними донорами крові.

Старший інспектор сектору зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області старший лейтенант поліції Оксана Красовська – незмінна організаторка й учасниця благодійних донорських акцій, волонтерка, її добре знають малюки відділення онкогематології обласної дитячої лікарні та члени Товариства захисту тварин.

– Донором крові стала ще в студентські роки, порадила подружка долучитись до цієї місії, – розповідає Оксана Геннадіївна. – Без жодних вагань я вперше прийшла в СОЦСК і чесно була вражена. По-перше, кількістю людей, котрі там здійснювали донацію та готувалися до неї, по-друге, — умовами самого центру. Після чого поступово включалась в донорський рух. Була невелика перерва – коли працювала в навчальному закладі. А коли прийшла до лав патрульної поліції, відновила свій донорський шлях, яким і зараз іду та активно залучаю колег.

Зараз розумію всю відповідальність та важливість справи, адже моя краплина крові є комусь вкрай необхідною.

На сьогоднішній день патрульні, котрі є активними донорами, здають кров та її компоненти для онкогематологічного вдділення Сумської обласної дитячої лікарні. Але бувають і інші реципієнти, що гостро потребують крові. Був випадок, коли на лінію 102 надійшов виклик стосовно допомоги компонентами крові, і ми без вагань одразу ж надали їх людині. Хочеться сказати, що це шлях, котрим буду завжди йти і закликаю до цього інших, адже невелика частина вас може врятувати чиєсь життя!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: