Ігор Молоток: Свята минули, проте реалії залишилися незмінними – комуналка зросла, пенсії і зарплати – ні

12.05.2021

Ціни на комунальні тарифи продовжують зростати: під виглядом «річного тарифу» від постачальників влада з 1 травня 2021 року збільшила ціни на газ для населення у середньому до 10 грн за куб. м. Натомість доходи людей, пенсії та заробітні плати, залишаються незмінними, – акцентує народний депутат України від Сумщини Ігор МОЛОТОК.

«Щоби виправити соціальну несправедливість, депутатська група «За Майбутнє» наполягає на затвердженні мораторію на підвищення тарифів, розширенні програми субсидій, усуненні несправедливості в питанні сплати споживачами за транспортування газу», – йдеться на сторінці Facebook парламентаря.

Окрім цього, за його словами, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, покликаний посилити соціальний захист вразливих категорій споживачів електроенергії (№ 5407).

«Ми наполягаємо на адресній допомозі. Зокрема, встановити на рівні 46% від чинного тарифу: за спожитий обсяг до 100 кВт год – для всіх громадян; до 3000 кВт год – для громадян, що мешкають у будинках, обладнаних електроопаленням, або багатоквартирних негазифікованих із відсутнім централізованим опаленням; незалежно від обсягу — для багатодітних, прийомних сімей та дитбудинків сімейного типу; для гуртожитків із загальним розрахунковим засобом обліку; на рівні 30% від чинного тарифу — для громадян, що мешкають у 30-кілометровій зоні АЕС», – коментує Ігор МОЛОТОК.

Також депутатська група «За Майбутнє» вимагає вдвічі збільшити мінімальну пенсію за віком (№5446) – із 40% до 70% від мінімальної заробітної плати, бо на часі склалася ситуація, що пенсії українців у рази менші, ніж навіть мізерний показник обрахованого Мінсоцполітики фактичного прожитковог

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: