Покинута школа в Антонівці на Ямпільщині перетворюється на склепіння з фільму жахів

14.05.2021

Фотограф Едуард Баранов продовжує свій проект «Без людей».

«Акцентую увагу читача, що мета моєї діяльності не розважальна, а суто інформативна. Сенс проєкту «Без людей» полягає в критичному аналізі подій та явищ сьогодення, без викривленої картинки заангажованих олігархічних, так званих ЗМІ.

Не припиняю дивуватись необізнаності та безмежній терплячості нашого люду, якого пройдисвіти під різними політичними прапорами годують порожніми гаслами та спекулюють на болючих темах. Особисто я, на відміну від інших персонажів, не маю ні земельних латифундій, ні брендових автівок та елітної нерухомості. Але ніхто з них не бажає відповідати за власні помилки та довести легітимність величезних капіталів.

До уваги суспільства пропоную власний фоторепортаж з напівзруйнованої сільської школи в с. Антонівка, яка швидко перетворюється на склепіння з фільму жахів. За нашої мовчазної згоди у селян фактично відібрали право на повноцінну початкову освіту. Хоча це також стосується й культури та медицини. Люди у віддалених селах буквально перетворені на нижчу касту паріїв, до яких у влади немає ніякого діла.

Наголошую також, що я не палкий прихильник СРСР, влада якого також експлуатувала безправних колгоспників за трудодні замість живих грошей та видавала їм замість паспортів довідки, як зекам, які звільняються з місць позбавлення волі. Фактично для тієї влади це були рівні категорії населення. Але то окрема тема, з якої під час роботи над проєктом я зробив доволі цікаві висновки. Однак все ж маю крихітну надію, що з цього репортажу розумна людина зрозуміє, що до чого і хто є хто у нашій владі всіх рівнів», – цитує автора проєкту yampil.info.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: