Депутатка із Сумщини, полежавши в дитячій лікарні, обурилася грубим ставленням медсестер до пацієнтів

15.05.2021

На сесії Шосткинської міської ради говорили про ситуацію в інфекційних відділеннях міста. До цієї теми депутатів підштовхнула їхня колега Анна Кричук. Жінці довелося лежати в дитячому інфекційному відділенні Шостки. Її обурило грубе ставлення медичних сестер до маленьких пацієнтів, пише shostka.info.

«По-перше, діти бояться. По-друге, до інфекційного відділення потрапляють такі люди, у яких немає чим заплатити за антибіотики. Їм доводиться їхати додому. А що робити дітям? Треба щось з цим робити, пропоную виділити фінанси, бо страждають діти», – розповіла депутатка.

Міський голова Микола Нога погодився, що нині дійсно в інфекційних відділеннях міста склалася непроста ситуація. Справа в тому, що НСЗУ погодила додаткове обмеження: тепер лікар, який працює в ЦРЛ, не може працювати у дитячій лікарні. У протилежному випадку в одного з медзакладів  заберуть пакет послуг. «Ковідні пакети прийшли. У ЦРЛ не вистачає навіть на зарплату, не говорячи вже про медикаменти. У дитячій лікарні ситуація ще гірша», – говорить мер.

Звичайно, кидати медичну систему міста напризволяще міська рада не буде. Зараз думають, чим платити зарплатню медикам. На наступному тижні розпочнеться ремонт інфекційного відділення. «Розроблена кошторисна документація. Почнемо з покрівлі. Я запрошую усіх вас до спільної роботи, тому що я з жахом днями дивився, що робиться в Індії», – наголосив Микола Нога.

Також він повідомив, що у Шостці подвоять запас кисню, адже були часи, коли його не вистачало. Таке рішення напередодні міський голова прийняв з головним лікарем Олегом Штогрином.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: