Сумський митрополит співслужив предстоятелю Онуфрію у Києво-Печерській лаврі

16.05.2021

16 травня, у Неділю жінок-мироносиць та день пам’яті преподобного Феодосія, ігумена Києво-Печерського, Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій взяв участь в урочистостях, присвячених пам’яті Печерського ігумена преподобного Феодосія та 60-річному ювілею намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чоронобильського Павла. Очолив урочистості Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, якому співслужив сонм українських архієреїв.

Напередодні святкового дня Владика-ювіляр митрополит Павел очолив служіння малої вечірні з акафістом преподобному ігумену Феодосію, а увечері відбулося всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, яке очолив Блаженніший Предстоятель.

В Неділю на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію, за якою митрополит Сумський і Охтирський Євлогій співслужив Предстоятелю у сонмі українських архієреїв. Владика Євлогій тепло привітав ювіляра Владику Павла з 60-річчям та побажав здоров’я, помочі Божої у справах управління Печерською обителью та усяких гараздів від Бога.

Після закінчення Божественної літургії і виголошення привітань ювіляру, а також всім християнкам ­– із Днем жінок-мироносиць, була звершена хресна хода до Дальніх печер Києво-Печерської Лаври, де відбувся молебень преподобному Феодосію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: