У Сумах врятували чоловіка, який намагався вчинити самогубство

17.05.2021

Вночі екіпаж патрульних отримав повідомлення про спробу самогубства на вулиці Леваневського. За мить поліцейські були на місці події. Інспектори побачили чоловіка, який стояв на поручнях балкону 7-го поверху. Саме він і зателефонував на лінію 102 та повідомив про свій намір вчинити самогубство.

Один екіпаж залишився на вулиці та підтримував розмову із заявником. Інший намагався потрапити по під’їзду. Також патрульні викликали рятувальників та лікарів.

“У такі моменти надзвичайно важливо обережно добирати слова. Аби не спровокувати та не нашкодити. Тут ти стаєш і психологом, і другом, і навіть сестрою”, — згадує той виклик заступниця командира 4-ї роти Анна Лемешко, яка й вела перемовини з чоловіком.

Громадянин підтримував розмову з патрульною, розповів їй про свої проблеми, причини такого рішення. А інспекторка уважно слухала та поступово відмовляла чоловіка від необдуманого вчинку.

20 хвилин патрульні підтримували розмову з чоловіком та врешті переконали його підпустити до себе рятувальників. За допомогою спеціальної драбини працівник ДСНС піднявся до громадянина та зняв його з балкона. Далі чоловіка передали медикам, які його оглянули та доправили до лікарні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: